Uw Gouden Handdruk - home Uw Gouden Handdruk - home
  Home | Ontslag | Gouden handdruk | WW-uitkering | Besteding | Meer informatie Contact opnemen
 

Ontslagvergoeding besteden

Wat kunt u met uw ontslagvergoeding (gouden handdruk) doen?

Bij het uitkeren van uw ontslagvergoeding speelt de fiscus een belangrijke rol. Als u het bedrag direct in het handje wilt ontvangen betaalt u er belasting over in box 1. Die belasting is in veel gevallen, door de hoogte van de ontslagvergoeding, 52%. U houdt dan dus minder dan de helft over.

Bij een gouden handdruk van enige omvang is het dan ook al snel interessant om de uitkering te spreiden over meerdere jaren, om zo in een lagere belastingschijf in box 1 te kunnen afrekenen.

Dit kan door de ontslagvergoeding belastingvrij aan te wenden als koopsom voor een stamrecht . De periodieke uitkeringen uit dit stamrecht worden dan (te zijner tijd) belast in box 1. (Lees desgewenst achtergrondinformatie over dit onderwerp.)

Met deze rekenmodule kunt u berekenen welk bedrag u overhoudt van uw ontslagvergoeding als u hiervan meteen een deel netto wilt ontvangen. Daarnaast maakt de berekening zichtbaar wat het resterende deel u nu, of op termijn, kan opleveren als aanvullend inkomen uit stamrecht.

 

Hoogte gouden handdruk *
Leeftijd *   jaar
Geslacht    
Direct fiscaal afrekenen    
Welk bedrag wilt u direct netto ontvangen
Geschat jaarinkomen in dat jaar
Direct ingaande uitkeringen    
Directe maandelijkse uitkeringen
Gedurende (leeg laten voor tot (pre)pensioen)   jaar
Kapitaal opbouw voor (pre)pensioen    
Wanneer wilt u met (pre)pensioen? *   jaar
Welk rendement verwacht u?   %

 
* Invoer verplicht